ton proaspat in crusta de susan

Daca v-ati saturat de tonul la conserva, va propun o reteta foarte buna cu ton proaspat, usor de facut si rapida.
Il puteti servi ca atare sau alaturi de un sos de maioneza si wasabi sau iaurt amestecat cu putin sambal oelek.SaveSave

ton proaspat in crusta de susan

Ton proaspat in crusta de susan

LCHF.ro
Daca v-ati saturat de tonul la conserva, va propun o reteta foarte buna cu ton proaspat, usor de facut si rapida.
5 from 4 votes
Timp preparare 5 minutes
timp gatire 5 minutes
Timp total 10 minutes
Categorie Fel principal
Bucatarie Asiatica, Japoneza
Portii 2

Ingrediente
  

  • 250 gr file de ton proaspat
  • 100 gr seminte de susan albe si negre
  • ulei de masline/unt
  • sare
  • piper

Mod de preparare
 

  • Sarati si piperati fileul de ton pe toate partile.
  • Intr-o farfurie turnati semintele de susan, atat cele albe cat si cele negre si amestecati. Rulati tonul prin amestecul de seminte, avand grija sa il acopere pe toate partile (cu exceptia capetelor)
  • Puneti uleiul de masline sau untul intr-o tigaie la foc mediu si lasati-l la incins. Rumeniti tonul avand grija sa nu se prajeasca mai mult de 1 cm pe fiecare parte (1-2 minute, depinde de grosime). Pestele trebuie sa prinda culoare la suprafata, insa sa fie crud la interior, tonul prajit bine este uscat si nu are gust bun

Notes

Il puteti servi ca atare sau alaturi de un sos de maioneza si wasabi sau iaurt amestecat cu putin sambal oelek.
Cuvinte cheie susan, ton
Ati incercat aceasta reteta?Mentionati @lchf.ro sau hastagul #lchfromania!
Salvati reteta pe Pinterest!Urmariti @lchfro sau hashtag #lchf.ro!
5 from 4 votes (4 ratings without comment)

Write A Comment

Votati daca va place reteta noastra!