Daca v-ati saturat de tonul la conserva, va propun o reteta foarte buna cu ton proaspat, usor de facut si rapida.
Il puteti servi ca atare sau alaturi de un sos de maioneza si wasabi sau iaurt amestecat cu putin sambal oelek.
Ton proaspat in crusta de susan
Daca v-ati saturat de tonul la conserva, va propun o reteta foarte buna cu ton proaspat, usor de facut si rapida.
Ingrediente
- 250 gr file de ton proaspat
- 100 gr seminte de susan albe si negre
- ulei de masline/unt
- sare
- piper
Mod de preparare
- Sarati si piperati fileul de ton pe toate partile.
- Intr-o farfurie turnati semintele de susan, atat cele albe cat si cele negre si amestecati. Rulati tonul prin amestecul de seminte, avand grija sa il acopere pe toate partile (cu exceptia capetelor)
- Puneti uleiul de masline sau untul intr-o tigaie la foc mediu si lasati-l la incins. Rumeniti tonul avand grija sa nu se prajeasca mai mult de 1 cm pe fiecare parte (1-2 minute, depinde de grosime). Pestele trebuie sa prinda culoare la suprafata, insa sa fie crud la interior, tonul prajit bine este uscat si nu are gust bun
Notes
Il puteti servi ca atare sau alaturi de un sos de maioneza si wasabi sau iaurt amestecat cu putin sambal oelek.
Ati incercat aceasta reteta?Mentionati @lchf.ro sau hastagul #lchfromania!