Carnea de miel apare cel mai des pe mesele romanilor in perioada de Paste insa ea este o delicatesa subestimata. Se poate consuma tot anul, si este o alternativa foarte buna la carnea de vita, fiind considerata tot o carne rosie. Stiind ca, de obicei cand spunem „friptura de miel”, ne gandim la pulpa, va propun mai jos o reteta cu cotlete de miel, la fel de delicioase insa mult mai fragede.
Mielul merge de minune cu un sos de iaurt gras, cu menta si o salata mare pe langa!
Cotlete de miel cu cimbru si rozmarin
Carnea de miel apare cel mai des pe mesele romanilor in perioada de Paste insa ea este o delicatesa subestimata. Se poate consuma tot anul, si este o alternativa foarte buna la carnea de vita, fiind considerata tot o carne rosie. Stiind ca, de obicei cand spunem „friptura de miel”, ne gandim la pulpa, va propun mai jos o reteta cu cotlete de miel, la fel de delicioase insa mult mai fragede.
Ingrediente
- 6 buc cotlete de miel
- 3 crengute rozmarin
- 1 legatura cimbru mica
- 4 linguri zeama de lamaie
- 2-3 catei de usturoi
- 5 linguri ulei de masline
- 1 chilli rosu taiat fin taiat fin (optional)
- sare
- piper negru
Mod de preparare
- Tocati marunt rozmarinul si cimbrul iar usturoiul taiati-l rondele.
- Amestecati ingredientele pentru marinada: uleiul, zeama de lamaie, usturoiul si chilli (pentru cei ce doresc putin mai picant).
- Sarati si piperati cotletele de miel si frecati-le apoi cu amestecul pentru marinada. Puneti-le intr-o punga, turnati restul de marinada deasupra si lasati-le la frigider 3 ore, sau si mai bine peste noapte (ideal este sa pregatiti marinada cu o zi inainte).
- Prajiti cotletele in tigaie, in ulei incins, cam 3-4 minute pe fiecare parte.
Notes
Mielul merge de minune cu un sos de iaurt gras, cu menta si o salata mare pe langa!
Ati incercat aceasta reteta?Mentionati @lchf.ro sau hastagul #lchfromania!