cotlete de miel cu usturoi si rozmarin si cimbru

Carnea de miel apare cel mai des pe mesele romanilor in perioada de Paste insa ea este o delicatesa subestimata. Se poate consuma tot anul, si este o alternativa foarte buna la carnea de vita, fiind considerata tot o carne rosie. Stiind ca, de obicei cand spunem „friptura de miel”, ne gandim la pulpa, va propun mai jos o reteta cu cotlete de miel, la fel de delicioase insa mult mai fragede.


Mielul merge de minune cu un sos de iaurt gras, cu menta si o salata mare pe langa!

cotlete de miel cu usturoi si rozmarin si cimbru

Cotlete de miel cu cimbru si rozmarin

LCHF.ro
Carnea de miel apare cel mai des pe mesele romanilor in perioada de Paste insa ea este o delicatesa subestimata. Se poate consuma tot anul, si este o alternativa foarte buna la carnea de vita, fiind considerata tot o carne rosie. Stiind ca, de obicei cand spunem „friptura de miel”, ne gandim la pulpa, va propun mai jos o reteta cu cotlete de miel, la fel de delicioase insa mult mai fragede.
5 from 2 votes
Timp preparare 15 minutes
timp gatire 5 minutes
La frigider 3 hours
Timp total 3 hours 20 minutes
Categorie Fel principal
Bucatarie Frantuzeasca, greceasca, Mediteraneana, Romaneasca
Portii 3

Ingrediente
  

  • 6 buc cotlete de miel
  • 3 crengute rozmarin
  • 1 legatura cimbru mica
  • 4 linguri zeama de lamaie
  • 2-3 catei de usturoi
  • 5 linguri ulei de masline
  • 1 chilli rosu taiat fin taiat fin (optional)
  • sare
  • piper negru

Mod de preparare
 

  • Tocati marunt rozmarinul si cimbrul iar usturoiul taiati-l rondele.
  • Amestecati ingredientele pentru marinada: uleiul, zeama de lamaie, usturoiul si chilli (pentru cei ce doresc putin mai picant).
  • Sarati si piperati cotletele de miel si frecati-le apoi cu amestecul pentru marinada. Puneti-le intr-o punga, turnati restul de marinada deasupra si lasati-le la frigider 3 ore, sau si mai bine peste noapte (ideal este sa pregatiti marinada cu o zi inainte).
  • Prajiti cotletele in tigaie, in ulei incins, cam 3-4 minute pe fiecare parte.

Notes

Mielul merge de minune cu un sos de iaurt gras, cu menta si o salata mare pe langa!
Ati incercat aceasta reteta?Mentionati @lchf.ro sau hastagul #lchfromania!
Salvati reteta pe Pinterest!Urmariti @lchfro sau hashtag #lchf.ro!

Write A Comment

Votati daca va place reteta noastra!