Carnea de miel apare cel mai des pe mesele romanilor in perioada de Paste insa ea este o delicatesa subestimata. Se poate consuma tot anul, si este o alternativa foarte buna la carnea de vita, fiind considerata tot o carne rosie. Stiind ca, de obicei cand spunem „friptura de miel”, ne gandim la pulpa, va propun mai jos o reteta cu cotlete de miel, la fel de delicioase insa mult mai fragede.
Ingrediente
0,5 kg cotlete de miel
3 crengute de rozmarin
1 legatura mica de cimbru
4 lg zeama de lamaie
2-3 catei de usturoi
5 lg ulei de masline
1 chilli rosu taiat fin (optional)
sare si piper
Mod de preparare
Tocati marunt rozmarinul si cimbrul iar usturoiul taiati-l rondele. Amestecati ingredientele pentru marinada: uleiul, zeama de lamaie, usturoiul si chilli (pentru cei ce doresc putin mai picant). Sarati si piperati cotletele de miel si frecati-le apoi cu amestecul pentru marinada. Puneti-le intr-o punga, turnati restul de marinada deasupra si lasati-le la frigider 3 ore, sau si mai bine peste noapte (ideal este sa pregatiti marinada cu o zi inainte).
Prajiti cotletele in tigaie in ulei incins, cam 3-4 minute pe fiecare parte.
Mielul merge de minune cu un sos de iaurt gras, cu menta si o salata mare pe langa!

























