Reteta de varza cu carne tocata la cuptor este una dintre acele retete pe care, odata incercata, o veti pune la pastrare si o veti scoate ori de cate ori veti intra in pana de idei. Este surprinzator de delicioasa pentru ingredientele pe care le are si destul de usor de facut.
Bine de stiut
- Puteti inlocui branza cheddar cu orice alt tip de cascaval ce se topeste usor.
- Adaugati niste bacon ori sunculita afumata prajite pentru mai multa savoare (cu toate ca nu este necesar!)
- Alegeti o mozzarella rasa si nu branza proaspata, deoarece va lasa multa apa
- Carnea tocata poate fi amestec ori puteti alege doar carne de porc ori vita separat. Orice combinatie merge, alegeti insa carne de calitate!
- Serviti alaturi de o salata proaspata.
- Se potriveste perfect pentru mesele de pranz luate la serviciu. Lasati la frigider sa se intareasca compozitia, de preferabil peste noapte. Portionati si puneti bucatile de gratin in recipiente de plastic. Incalziti-le in cuptorul cu microunde a doua zi la serviciu si serviti cu pofta.
Varza cu carne tocata gratinata la cuptor
O reteta extraordinar de delicioasa de varza cu carne tocata la cuptor, rapid de facut, satioasa, low carb si ideala cand suntem in pana de idei.
Ustensile
- mandolina (optional)
Ingrediente
- 500 gr carne tocata amestec
- 1 varza alba micuta cca. 600 gr
- 1 ceapa
- 2 catei usturoi
- 1 ardei rosu
- 1 lingura otet de mere
- 1 lingurita cimbru uscat
- 1 lingurita boia de ardei
- 150 gr branza cheddar rasa
- 150 gr branza mozzarella rasa
- ulei de masline
- sare
- piper
Mod de preparare
- Incingeti cuptorul la 200°C.
- Taiati varza in fasii subtiri din cutit ori pe mandolina. Intr-o oala mare sau ceaun puneti la incins ulei de masline. Adaugati varza, adaugati otetul de mere, amestecati si caliti-o pana se inmoaie si prinde ceva culoare. Cand este gata, dati-o la o parte.
- Taiati ceapa, ardeiul si usturoiul in bucatele mici.
- Adaugati din nou ulei de masline in oala si caliti legumele, pana ce se inmoaie, nu mai mult de cateva minute.
- Adaugati carnea tocata, amestecati si lasati pe foc pana se intrepatrunde.
- Dupa ce carnea a prins culoare adaugati condimentele: boiaua, cimbrul uscat, sare si piper.
- Adaugati si branza cheddar si amestecati pana ce se topeste. Puneti varza inapoi in oala si omogenizati tot amestecul.
- Rasturnati compozitia intr-un vas termorezistent si presarati mozzarella rasa deasupra. Dati gratinul in cuptorul incins timp de 20 minute ori pana ce se rumeneste frumos si prinde culoare.
Ati incercat aceasta reteta?Mentionati @lchf.ro sau hastagul #lchfromania!
Comments are closed.