Chiar daca urmam o alimentatie LCHF nu inseamna neaparat ca trebuie sa renuntam la tarte care, pe langa faptul ca sunt delicioase sunt si foarte satioase. Exista o multitudine de variante ce inlocuiesc faina alba cu faina de migdale, faina de cocos sau o combinatie a acestora. Mai jos aveti reteta mea preferata, cu care nu am dat gres niciodata.
Blat pentru tarte sarate LCHF
Chiar daca urmam o alimentatie LCHF nu inseamna neaparat ca trebuie sa renuntam la tarte care, pe langa faptul ca sunt delicioase sunt si foarte satioase. Exista o multitudine de variante ce inlocuiesc faina alba cu faina de migdale, faina de cocos sau o combinatie a acestora
Ustensile
- forma de tarta
Ingrediente
- 3 dl faina de migdale
- 1 dl seminte de susan
- 1 lingura tarate de psyllium
- 1 ou
- 50 gr unt la temperatura camerei
- 1 lingurita sare
Mod de preparare
- Incingeti cuptorul la 180 grade Celsius.
- Amestecati toate ingredientele pana obtineti un aluat.
- Intindeti aluatul in forma de tarta sau in tava, intepati-l cu furculita si lasati-l la frigider 30 de minute.
- Dati-l la cuptor pentru circa 8 minute sau pana ce blatul este copt.
Notes
Aluatul nu se comporta ca un aluat din faina alba, de aceea nu poate fi intins in tava in acelasi mod. Ajutati-va de degete si peticiti acolo unde e cazul, ca si cum ati lucra cu o plastilina. Odata copt, el va fi uniform.
Ati incercat aceasta reteta?Mentionati @lchf.ro sau hastagul #lchfromania!