Chiar daca urmam o alimentatie LCHF nu inseamna neaparat ca trebuie sa renuntam la tarte care, pe langa faptul ca sunt delicioase sunt si foarte satioase. Exista o multitudine de variante ce inlocuiesc faina alba cu faina de migdale, faina de cocos sau o combinatie a acestora. Mai jos aveti reteta mea preferata, cu care nu am dat gres niciodata.
Ingrediente
3 dl faina de migdale
1 dl seminte de susan
1 lg tarate de psyllium
50 gr unt (la temperatura camerei)
1 ou
1 lgt sare
Mod de preparare
Amestecati toate ingredientele pana obtineti un aluat. Intindeti aluatul in forma de tarta sau in tava, intepati-l cu furculita si lasati-l la frigider 30 de minute. Dati-l la cuptor la 180 de grade Celsius pentru circa 8 minute sau pana ce blatul este copt.
Aluatul nu se comporta ca un aluat din faina alba, de aceea nu poate fi intins in tava in acelasi mod. Ajutati-va de degete si peticiti acolo unde e cazul, ca si cum ati lucra cu o plastilina. Odata copt, el va fi uniform.

























