Blatul de pizza se face de obicei cu faina de grau, insa ce alte alternative avem noi, cei ce urmam o alimentatie LCHF si carora ne este „pofta” din cand in cand de felul de mancare italian? Bineinteles ca ne putem abtine insa exista si alte solutii. Exista foarte multe variante de blaturi acceptate in cercurile low carb: LCHF, pale, keto etc. care includ faina de migdale, faina de cocos, tarate de psyllium si alti asemenea „inlocuitori” ai fainii albe.
Va prezint mai jos una dintre variantele mele preferate de blat de pizza LCHF, cu branza de vaci (cottage cheese). Blatul este destul de stabil asa incat poate fi mancat si cu mana si nu are gust nici de oua dar nici de branza, culmea! Incercati si va veti convinge.
Ingrediente
4 oua
2 lg tarate de psyllium
1,5 dl faina de migdale
1 lgt praf de copt
250 gr cottage cheese
sare
Mod de preparare
Preincalziti cuptorul la 200 grade Celsius. Amestecati toate ingredientele pentru blat si lasati-le sa se „traga 15 minute.
Intr-o tava cu hartie de copt formati 4-6 pizze rotunde, de marime mai mica si dati-le la cuptor pana ce devin aurii (15-20 minute).

























