Nu este nevoie sa ingrosam sosul cu faina pentru a obtine un sos delicios si cremos, faceti aceasta reteta si va veti convinge.
Ingrediente
500 gr carne tocata
1 ceapa mica
1 ou
4 lgt mustar de Dijon
patrunjel tocat
450 ml smantana lichida
1 lg piper roz
2 lg sos de soia
1 lg cimbru tocat
200 ml apa
ulei pentru prajit
sare si piper negru macinat
Mod de preparare
Se poate folosi atat doar carne de vita cat si amestec de vita cu porc, important este sa fie de calitate. Ideal ar fi sa cumparati carnea separat si sa o dati prin masina de tocat, insa stiu ca este mai usor sa cumparam gata de la magazin. Cititi cu atentie eticheta si fiti constienti de ceea ce cumparati.
Se prepara chiftelele. Dati ceapa printr-o razatoare fina. Adaugati carnea tocata, oul, 1 lingurita de mustar, 50 ml de smantana lichida si patrunjel tocat si amestecati. Adaugati sare si piper negru proaspat macinat dupa gust si formati chiftelele. Eu prefer sa le fac asa mai mari, gen parjoale. Prajiti-le in ulei intr-o tigaie, pe ambele parti la foc mic. Cand sunt gata scoateti-le pe o farfurie. In „zeama” ramasa in tigaie adaugati apa, bateti usor cu un tel si lasati-o la scazut, aceasta va fi baza sosului. Dupa ce a scazut destul adaugati restul de smantana lichida (400 ml), restul de mustar (3 lingurite), sosul de soia, cimbrul si boabele de piper roz. Lasati sa fiarba usor 5 minute la foc mediu. Gustati si daca este nevoie de sare mai adaugati putin de sos soia. Cand e gata sosul puneti inapoi chiftelele in tigaie, presarati ceva patrunjel tocat deasupra si serviti cu o salata!

























