peste dorada la cuptor in tigaie cu ierburi aromate si lamaie

Este posibil sa mananci LCHF si sa postesti in acelasi timp? Bineinteles ca da, renunta la carne, oua si produse lactate si mergi pe o varianta de regim vegetariano-paleo. Nu este foarte usor insa nici imposibil, doar vointa sa fie.
Astazi este insa dezlegare la peste in postul Pastelui ortodox asa incat va propun o reteta cu peste la cuptor. Mai exact dorada la cuptor.

Ingrediente
2 dorade
patrunjel, un buchetel mic
oregano, un manunchi mic
100 gr unt
sare, piper
ulei de masline
1 lamaie

Mod de preparare
Curatati pestii, daca nu i-ati luat deja curatati de la magazin (de preferat) avand grija sa indepartati fierea. Puneti-i intr-o tigaie cu manerul de fier (ce poate fi introdusa in cuptor) sau intr-o tava termorezistenta. Sarati si piperati pestii, atat in exterior cat si in interior.
Taiati lamaia rondele si introduceti-le in peste, alaturi de buchetele de patrunjel si oregano.
Presarati ulei de masline inauntrul doradei precum si deasupra, din abundenta.
Dati la cuptorul preincalzit dinainte la 175 grade Celsius pentru aproximativ 40 de minute sau pana ce carnea pestelui devine alba.
Intr-o craticioara la foc mic puneti untul la topit. Dupa ce este gata lasati-l cateva minute la o parte si apoi turnati-l intr-o cana avand grija sa nu turnati si proteina din lapte, care se lasa la fundul oalei.
Cand peste le este gata, scoateti din burta ierburile si feliile de lamaie si indepartati cu grija pielea, dand la iveala fileurile de carne alba.
Serviti dorada cu mult unt topit, se va topi in gura, atat de frageda devine carnea acestui peste. Puteti praji si cateva fire de sparanghel (care de asemenea iubeste untul topit) sau sa adaugati rosii cherry in tava cu peste inainte de a o da la cuptor.

Info | Votati daca va place!
recipe image
Reteta
Dorada la cuptor cu unt topit si ierburi aromate
Data publicarii
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
Voturi
51star1star1star1star1star Based on 5 Review(s)

Lasa un comentariu