Se apropie Pastele si carnea de miel va fi la mare cautare, iar pe lnga faptul ca este foarte delicioasa, este si deosebit de potrivita pentru cei care urmeaza o alimentatie LCHF.
Ingrediente
500 gr carne de miel
4 catei de usturoi
un manunchi de menta
2 dl iaurt gras
1 lamaie (zeama si coaja)
ulei de masline
sare si piper proaspat macinat
Mod de preparare
Faceti o marinada din ulei de masline, usturoiul taiat marunt, zeama si coaja de lamaie, jumatate din cantitatea de menta taiata fin si piper. Taiati carnea de miel in bucati si lasati-o la marinat la frigider pentru 3 ore. Intoarceti carnea din cand in cand, avand grija ca toate bucatile sa fie acoperite cu sosul de marinada.
Puneti carnea pe bete de frigarui si presarati sare. Daca folositi bete din lemn de bambus, lasati-le in apa inainte de a le folosi, astfel incat nu se vor arde.
Prajiti frigaruile la gratar, 5-7 minute sau pana ce carnea este gata. Intoarceti frigaruile din cand in cand, astfel incat carnea sa fie prajita uniform.
Tocati fin restul de menta si amestecati-o cu iaurt, sare si piper.
Serviti frigaruile ca atare cu sosul de iaurt sau alaturi de o salata mare verde.

























