Halloumi este un tip de branza semi tare, originara din Cipru, cu un punct de topire ridicat, din acest motiv putandu-se face foarte usor la gratar sau la cuptor. Este preparata dintr-un amestec de lapte de capra si de oaie, uneori cu cu adaos de lapte de vaca. Merge de minune mancata cu salata, variatiile fiind nenumarate.
Ingrediente 4 portii
400 gr halloumi
8 rosii cherry
1/2 ceapa rosie
masline negre
frunze de salata verde
frunze de spanac
ulei de masline
otet
30 gr nuci
sare, piper
Mod de preparare
Taiati branza in felii de circa 1 cm grosime. Ungeti feliile de halloumi cu ulei de masline si prajiti-le pe gratarul incins (sau pe o tigaie-gratar), aproximativ 2 minute pe fiecare parte, pana ce se rumenesc frumos si devin aurii.
Pe un platou asezati frunzele de salata si spanac, rondele de ceapa, rosiile, presarati din belsug ulei de masline si putin otet. Asezati deasupra feliile de halloumi. Adaugati si cateva masline, de preferinta Kalamata, mari si carnoase (eu pentru poza am uitat sa le adaug, insa le consider de neinlocuit in reteta, asa ca voi sa nu le uitati!)
Sfarmati nucile si presarati-le deasupra.

























