moussaka lchf cu vinete la cuptor

Aceasta reteta este o adaptare a clasicului fel grecesc, insa nu contine cartofi, si este la fel de delicioasa, daca nu si mai gustoasa. In mod cert va deveni un fel favorit de mancare si il veti face cu siguranta de multe ori.

Ingrediente
500 gr carne tocata (porc, vita sau amestec)
2 vinete
2 cepe potrivite
2 catei de usturoi
1 conserva rosii in bulion
1 dl smantana lichida
unt pentru prajit
sare, piper
Pentru sos
2 dl smantana
2 dl smantana lichida
2 galbenusuri
2 dl cascaval ras
1-2 lgt scortisoara
2 dl mozzarella rasa/cascaval pentru gratinat

Mod de preparare
Taiati vinetele pe lungime in fasii de aproimativ 0,5-1 cm grosime, presarati sare deasupra si asezati-le intr-o tava pe hartie de copt. Datti-le la cuptorul preancalzit la 175 grade Celsius pentru 15 minute. Intre timp taiati ceapa marunt, pisati usturoiul si caliti-le in unt. Adaugati carnea tocata si lasati la prajit pana capata culoare. Adaugati rosiile in bulion si smantana lichida si lasati pe foc 10-15 minute. Adaugati sare si piper dupa gust.

Amestecati intr-o oala toate ingredientele pentru sos si incalziti-le la foc mic pana se topeste cascavalul si obtineti un sos onctuos.

Asezati totul intr-un vas termorezistent in straturi, incepand cu jumatate din sosul de carne, sosul alb, vinetele dupa care reluati. La sfarsit presarai mozzarella sau cascavalul ras deasupra si dati la cuptor, la 175 grade Celsius pentru circa 40-45 minute sau pana ce a prins culoare.

Info | Votati daca va place!
recipe image
Reteta
Moussaka LCHF
Data publicarii
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
Voturi
51star1star1star1star1star Based on 7 Review(s)

Lasa un comentariu