muffins de ciocolata low carb high fat

Se pot coace intr-adevar briose de ciocolata fara zahar si fara faina de grau? Aceasta reteta de muffins sau briose LCHF este extraordinara. Sunt aromate, pufoase si au un gust pregnant de ciocolata. Nici nu spui ca nu contin zahar!

Bine de stiut

Le puteti pune la congelator! Faceti doua sau trei tavi si congelati-le! Astfel veti avea intotdeauna ceva „dulce” la indemana cand aveti musafiri, sau cand pur si simplu aveti pofta de ceva bun.

Daca vreti sa le serviti calde intotdeauna, le puteti incalzi la microunde 15 secunde. Se vor inmuia si vor fi ca scoase din cuptor.

Serviti-le si prietenilor vostri care nu urmeaza o alimentatie LCHF, insa nu le spuneti ca nu au zahar! Nici nu vor remarca!

Daca vreti sa faceti muffins-urile si mai decadente, puteti pune in interiorul fiecarei briose, inainte de a o da la cuptor, un patratel sau jumatate de patratel de ciocolata 70%. Astfel muffin-ul dvs. va avea un centru ciocolatos!

muffins de ciocolata low carb high fat

Doriti alte retete de deserturi sarace in carbohidrati? Incercati celelalte retete LCHF de la noi de pe site!

muffins de ciocolata low carb high fat
muffins de ciocolata low carb high fat

Muffins de ciocolata LCHF – cea mai buna reteta

Aceasta reteta de muffins sau briose LCHF este extraordinara. Sunt aromate, pufoase si au un gust pregnant de ciocolata. Nici nu spui ca nu contin zahar!
5 from 1 vote
Timp preparare 15 mins
timp gatire 20 mins
Timp total 35 mins
Categorie Desert
Bucatarie Americana
Portii 12

Ustensile

  • forma de briose

Ingrediente
  

  • 100 gr faina de migdale
  • 50 gr pudra de cacao
  • 100 gr indulcitor (erytritol, de preferinta granulat)
  • 1,5 lingurite praf de copt
  • 3 oua
  • 1 lingurita pudra de vanilie (sau extract/esenta de vanilie)
  • 160 ml smantana lichida
  • 90 gr unt
  • 90 gr ciocolata neagra 70 %

Mod de preparare
 

  • Incingeti cuptorul la 175 grade Celsius. Intr-o tava speciala pentru briose la cuptor pregatiti formele de hartie pentru muffins.
  • Topiti untul.
  • Amestecati ingredientele uscate intr-un castron: faina de migdale, pudra de cacao, indulcitorul si praful de copt. Daca folositi pudra de vanilie, adaugati-o acum. Daca folositi esenta sau extract, mergeti la pasul urmator.
  • Adaugati extractul de vanilie, ouale si smantana lichida si amestecati bine. Adaugati apoi untul topit.
  • Cu un cutit taiati fin/ciopartiti ciocolata si adaugati-o in castron, amestecand pana la omogenizare.
  • Turnati amestecul in formele de hartie si dati la cuptor pentru circa 20 de minute.
  • Dupa ce le scoateti din cuptor, lasati-le sa se raceasca in formele lor. Ori le puteti gusta cat sunt calde, daca poftiti ceva cu adevarat super delicios!
Cuvinte cheie briosa, cupcake, muffins,
Ati incercat aceasta reteta?Mentionati @lchf.ro sau hastagul #lchfromania!
Salvati reteta pe Pinterest!Urmariti @lchfro sau hashtag #lchf.ro!

Comments are closed.