paine lchf din seminte alune si nuci, cu tarate de psyllium, oua si branza cottage cheese perfecta pentru micul dejun, fara gluten

Paine LCHF poate suna a paradox insa aceasta paine din seminte, alune si nuci este perfecta pentru toti cei care urmeaza dieta LCHF insa doresc, din cand in cand, sa serveasca o tartina. Painea nu contine foarte multi carbohidrati (painea intreaga contine 38 gr carbohidrati, mai putin de 3 gr pe felie) si este foarte satioasa, 1-2 felii, desi subtiri, sunt suficiente pentru un mic dejun, cu mult unt si pastrama, cascaval, avocado etc.
Nu recomand sa se manance „in loc de paine” pe langa un fel principal, asa cum facem noi romanii. Felurile principale nu au nevoie de paine!

Ingrediente
3 dl seminte de in
1 dl seminte de susan
1 dl alune de padure
1/2 dl nuci
1/2 dl migdale
1 dl tarate de psyllium
2 lgt praf de copt
50 gr unt
1 dl smantana
250 gr branza cottage cheese
6 oua
1/2 lgt sare

Mod de preparare
Intr-un robot de bucatarie mixati semintele, nucile, migdalele si alunele. Adaugati taratele de psyllium, praful de copt si sarea. Topiti untul. Amestecati intr-un castron separat ingredientele ude: smantana, branza si oualele. Peste amestecul de seminte adaugati untul topit, apoi ingredientele ude.
Tapetati o tava de copt (pentru cozonac, chec etc.) cu hartie de copt. Puneti compozitia in tava.
Dati la cuptor, la 175 grade Celsius pentru 1 ora. Verificati cu o scobitoare daca este gata, in caz contrar mai lasati la copt 10 minute.

Info | Votati daca va place!
recipe image
Reteta
Paine din seminte si nuci LCHF
Data publicarii
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
Voturi
3.51star1star1star1stargray Based on 12 Review(s)

Lasa un comentariu