Ce poate fi mai bun decat un piept de pui cu pielea crocanta alaturi de un piure matasos de conopida cu unt si o salata proaspata?
Piept de pui cu piure de conopida si salata
Ce poate fi mai bun decat un piept de pui cu pielea crocanta alaturi de un piure matasos de conopida cu unt si o salata proaspata?
Ingrediente
- 4 buc piept de pui
- 1 conopida
- 1 punga salata
- 50 ml smantana lichida
- 100 gr unt
- ulei de masline
- sare
- piper
Mod de preparare
- Preincalziti cuptorul la 175 grade Celsius. Sarati si piperati pieptul de pui dupa gust.
- Intr-o tigaie topiti putin unt/ulei de masline si rumeniti puiul, in jur de 5 minute. Incepeti cu partea cu piele in jos, astfel va deveni crocanta. Intoarceti pe partea cealalta si prajiti inca 1 minut.
- Introduceti tigaia in cuptor si lasati in jur 20 de minute, pana ce pieptul de pui este gata. Daca aveti o tigaie cu maner de metal, este ok sa o introduceti in cuptor, daca in schimb contine plastic puteti transfera bucatile de pui intr-o tava.
- Pieptul de pui la cuptor este gata facut, perfect la gust si consistenta cand atinge o temperatura interioara de 70 de grade Celsius. Daca aveti un termometru de bucatarie va recomand sa-l folositi, mai ales daca bucatile de piept sunt groase. Eu am avut un pui ecologic, crescut la tara, frumos si gras, cu niste piepti enormi.
- Taiati conopida in buchetele si puneti-o in apa la fiert. cand este moale scurgeti apa, adaugati 50 gr unt si smantana lichida si mixati totul cu un blender. Potriviti de sare si piper.
Notes
Alta varianta pentru piureul de conopida gasiti aici: piure de conopida (click!)
Serviti pieptul de pui cu piure si salata stropita cu ulei de masline si putin otet.
Ati incercat aceasta reteta?Mentionati @lchf.ro sau hastagul #lchfromania!