Vanilia este cea mai populara aroma din lume si este al doilea cel mai scump condiment din lume, dupa sofran. Pudra de vanilie consta numai din pastai de vanilie, maruntite si rasnite si are o aroma de vanilie naturala spre deosebire de zaharul vanilat.
Pudra de vanilie adevarata este o pulbere fina de culoare maronie spre negru. Este la fel de buna ca si pastaile de vanilie cu avantajul ca este mult mai usor de folosit si de dozat in mancaruri. Nu contine zahar, coloranti sau aditivi. Alegeti intotdeauna variantele ecologice/bio deoarece au o calitate superioara.
Pudra de vanilie este folosita pe scara larga in alimentatia LCHF, de la smoothie-uri pana la deserturi LCHF. Ea poate fi folosita pentru a aromatiza iaurturile, frisca, budincile cu seminte de chia, inghetata LCHF, smoothie-urile pentru micul dejun, pannacotta sau alte diverse „dulciuri” LCHF.
Pudra de vanilie poate fi gasita in unele magazine naturiste sau cel mai simplu pe net. Se comercializeaza de obicei in borcanase mici insa poate fi gasita si sub forma de pliculete.
Mai jos aveti exemple de retete in care am folosit pudra de vanilie (faceti click pe link):
Cheesecake la pahar cu zmeura si crunch de alune prajite
Bilute de ciocolata cu cocos
Branza de vaci cu afine
Smoothie cu zmeura
Musli/granola LCHF
Smoothie verde