Puiul la cuptor este una dintre retetele cel mai simplu de facut. Tot ce trebuie sa faci este sa-l pregatesti, sa asezi totul in tava si sa dai tava la cuptor.
Se poate pune puilui pe un pat de legume (praz, ceapa, ardei grasi).
Pui intreg la cuptor
Puiul la cuptor este una dintre retetele cel mai simplu de facut. Tot ce trebuie sa faci este sa-l pregatesti, sa asezi totul in tava si sa dai tava la cuptor
Ingrediente
- 1 pui intreg
- 3 catei de usturoi
- un pachet de unt 250 gr
- 1 lamaie
- 1 legatura rozmarin proaspat
- 1 legatura cimbru proaspet
- sare
- piper
Mod de preparare
- Incalziti cuptorul la 220 grade Celsius.
- Spalati puiul, stergeti-l cu servetele si desprindeti cu grija piele cu degetele, avand grija sa nu se rupa. Sarati si piperati.
- Untul (la temperatura camerei) se amesteca cu ierburile tocate (pastrati 2-3 crengute de rozmarin) si usturoiul pisat. Jumatate din cantitatea de unt se introduce pe sub piele, cu cealalta jumatate ungeti tot puiul.
- Fierbeti lamaia in apa 5 minute. Taiati lamaia in 2-3 bucati si introduceti-o in pui, impreuna cu crengutele de rozmarin.
- Asezati puiul intr-o tava si dati-l la cuptor pentru circa 1 ora si 15 minute. Din cand in cand verificati puiul si stropiti-l cu zeama ce se formeaza. La jumatatea timpului intoarceti-l pe partea cealalta, iar cu 10 minute inainte de a fi gata rotiti-l la loc si cresteti temperatura pentru a forma crusta.
Notes
Puneti puiul pe un pat de legume (praz, ceapa, ardei grasi).
Ati incercat aceasta reteta?Mentionati @lchf.ro sau hastagul #lchfromania!