Puiul la cuptor este una dintre retetele cel mai simplu de facut. Tot ce trebuie sa faci este sa-l pregatesti, sa asezi totul in tava si sa dai tava la cuptor.
Ingrediente
un pui intreg
3 catei de usturoi
un pachet de unt (250 gr)
1 lamaie
1 legatura rozmarin proaspat
1 legatura cimbru proaspet
sare, piper
Mod de preparare
Incalziti cuptorul la 220 grade Celsius. Spalati puiul, stergeti-l cu servetele si desprindeti cu grija piele cu degetele, avand grija sa nu se rupa. Sarati si piperati. Untul (la temperatura camerei) se amesteca cu ierburile tocate (pastrati 2-3 crengute de rozmarin) si usturoiul pisat. Jumatate din cantitatea de unt se introduce pe sub piele, cu cealalta jumatate ungeti tot puiul. Fierbeti lamaia in apa 5 minute. Taiati lamaia in 2-3 bucati si introduceti-o in pui, impreuna cu crengutele de rozmarin. Asezati puiul intr-o tava si dati-l la cuptor pentru circa 1 ora si 15 minute. Din cand in cand verificati puiul si stropiti-l cu zeama ce se formeaza. La jumatatea timpului intoarceti-l pe partea cealalta, iar cu 10 minute inainte de a fi gata rotiti-l la loc si cresteti temperatura pentru a forma crusta.
Se poate pune piului pe un pat de legume (praz, ceapa, ardei grasi).















