Chevre chaud este un fel clasic al bucatariei frantuzesti, usor de facut si deosebit de gustos. Se poate servi ca aperitiv sau ca fel principal daca folositi cantitate dubla de branza de capra. Aceasta reteta se preteaza mai mult celor ce urmeaza LCHF liberal, avand o cantitate mai mare de carbohidrati datorita sfeclei rosii si eventual a mierii de albine.
Ingrediente (4 portii)
200 gr branza de capra (chevre)
20 gr seminte de dovleac
2 lgt herbs de provence
40 gr muguri de pin
4 buc sfecla rosie mici
frunze de salata (spanac, mangold, rucola)
1-2 lgt miere de albine (optional)
Mod de preparare
Preincalziti cuptorul la 225 grade Celsius pe functia de grill.
Spalati bucatile de sfecla si puneti-le la fiert intr-o oala cu apa si sare. Cand sunt moi scoteti-le si curatati-le de coaja sub jet de apa rece. Puteti folosi o punga daca nu vreti sa va colorati degetele.
Taiati branza de capra in felii de un deget grosime si asezati-le intr-o tava pe hartie de copt. Stropiti deasupra ulei de masline si herbs de provence. Dati la cuptor pentru circa 10 minute sau pana ce branza capata o culoare aurie.
Prajiti cu grija mugurii de pin intr-o tigaie, la foc mic, amestecand des si avand grija sa nu se arda.
Puneti frunzele de salata pe farfurii, stropiti cu ulei de masline, adaugati sare si piper. Adaugati bucatile de sfecla rosie. Asezati feliile de chevre deasupra si presarati mugurii de pin si semintele de dovleac. Adaugati putina miere de albine peste feliile de branza de capra, daca doriti. Se poate evita, tot delicios va fi, insa merg de minune impreuna, iar jumatate de lingurita de miere nu contine foarte multi carbohidrati. Daca stiti insa ca gustul dulce va va declansa pofta de dulce dupa aceea, recomandat ar fi sa evitati.

























