Daca doriti un pranz rapid, salatele sunt o alegere ideala deoarece se prepara usor si nu necesita mult timp in bucatarie.
In sezonul cald, nimic nu se compara cu o salata proaspata si racoritoare. Consumul de salate cu rosii proaspete, pline de savoare nu doar ca aduce un plus de gust, dar si o explozie de nutrienti esentiali.
Salata noastra de vara cu burrata, rucola, rosii cherry si fistic este nu doar delicioasa, ci si plina de beneficii pentru sanatate, fie ca urmati o dieta low carb sau nu. Burrata adauga o textura cremoasa si bogata, in timp ce rucola aduce o nota picanta si este bogata in vitamine si minerale. Fisticul presarat la final adauga un plus de crocant si proteine, completand perfect aceasta combinatie.
Bine de stiut
- daca nu gasiti rucola, ori nu agreati gustul ei usor amarui, o puteti inlocui cu urmatoarele ingrediente: baby spanac (ofera o textura similara si este la fel de usor de integrat in salate) ori cu valeriana (are o aroma delicata si o textura crocanta)
- fisticul poate fi de asemenea inlocuit cu seminte de pin, migdale feliate ori alte tipuri de nuci si seminte crocante
Salata de vara cu burrata, rosii cherry si fistic
Salata de vara cu burrata, rucola, rosii cherry si fistic este nu doar delicioasa, ci si plina de beneficii pentru sanatate
Ingrediente
- 2 burrata
- 20-22 buc rosii cherry
- 1 punga salata rucola
- 1 esalota sau ceapa micuta
- 2 lg otet balsamic
- 4 lg ulei de masline extra virgin
- 200 gr fistic in coaja
- busuioc proaspat cateva fire
- 1 lgt coaja rasa de lamaie (de la o jumatate de lamaie)
- sare
- piper negru proaspat macinat
Mod de preparare
- Taiati rosiile cherry in jumatati. Amestecati-le cu uleiul de masline, otetul balsamic si putina sare si lasati-le la marinat 10 minute.
- Taiati dupa preferinta ceapa, marunt ori julienne. Decojiti fisticul si maruntiti-l grosolan cu un cutit de bucatarie.
- Pe un platou asezati in straturi rucola, rosiile marinate, ceapa taiata si burrata rupta in bucati. Turnati deasupra amestecul de marinada de ulei si otet.
- Presarati deasupra busuioc tocat, fisticul, coaja de lamaie, si adaugati sare si piper negru proaspat macinat dupa gust. Pofta buna!
Ati incercat aceasta reteta?Mentionati @lchf.ro sau hastagul #lchfromania!
2 Comments
delicioasa si usor de facut
Multumesc Cristina pentru apreciere!