salata de vara cu buratta, rosii, busuioc si fistic intr-un castron ceramic albastru,poza macro

Daca doriti un pranz rapid, salatele sunt o alegere ideala deoarece se prepara usor si nu necesita mult timp in bucatarie.

In sezonul cald, nimic nu se compara cu o salata proaspata si racoritoare. Consumul de salate cu rosii proaspete, pline de savoare nu doar ca aduce un plus de gust, dar si o explozie de nutrienti esentiali.

rosii jumatati marinate in ulei de masline si otet balsamic, intr-un castron alb
Rosii cherry marinate in otet balsamic, ulei de masline si sare

Salata noastra de vara cu burrata, rucola, rosii cherry si fistic este nu doar delicioasa, ci si plina de beneficii pentru sanatate, fie ca urmati o dieta low carb sau nu. Burrata adauga o textura cremoasa si bogata, in timp ce rucola aduce o nota picanta si este bogata in vitamine si minerale. Fisticul presarat la final adauga un plus de crocant si proteine, completand perfect aceasta combinatie.

Bine de stiut

  • daca nu gasiti rucola, ori nu agreati gustul ei usor amarui, o puteti inlocui cu urmatoarele ingrediente: baby spanac (ofera o textura similara si este la fel de usor de integrat in salate) ori cu valeriana (are o aroma delicata si o textura crocanta)
  • fisticul poate fi de asemenea inlocuit cu seminte de pin, migdale feliate ori alte tipuri de nuci si seminte crocante
salata de vara cu buratta, rosii, busuioc si fistic intr-un castron ceramic albastru,poza macro
Salata de vara cu burrata este perfecta pentru zilele toride, cand doresti ceva usor, dar satios
salata de vara cu buratta, rosii, busuioc si fistic intr-un castron ceramic albastru,poza macro

Salata de vara cu burrata, rosii cherry si fistic

LCHF.ro
Salata de vara cu burrata, rucola, rosii cherry si fistic este nu doar delicioasa, ci si plina de beneficii pentru sanatate
5 from 1 vote
Timp preparare 5 minutes
Marinare 10 minutes
Timp total 15 minutes
Categorie Aperitiv, Fel principal
Bucatarie Italiana
Portii 2 portii

Ingrediente
  

  • 2 burrata
  • 20-22 buc rosii cherry
  • 1 punga salata rucola
  • 1 esalota sau ceapa micuta
  • 2 lg otet balsamic
  • 4 lg ulei de masline extra virgin
  • 200 gr fistic in coaja
  • busuioc proaspat cateva fire
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie (de la o jumatate de lamaie)
  • sare
  • piper negru proaspat macinat

Mod de preparare
 

  • Taiati rosiile cherry in jumatati. Amestecati-le cu uleiul de masline, otetul balsamic si putina sare si lasati-le la marinat 10 minute.
    rosii jumatati marinate in ulei de masline si otet balsamic, intr-un castron alb
  • Taiati dupa preferinta ceapa, marunt ori julienne. Decojiti fisticul si maruntiti-l grosolan cu un cutit de bucatarie.
  • Pe un platou asezati in straturi rucola, rosiile marinate, ceapa taiata si burrata rupta in bucati. Turnati deasupra amestecul de marinada de ulei si otet.
  • Presarati deasupra busuioc tocat, fisticul, coaja de lamaie, si adaugati sare si piper negru proaspat macinat dupa gust. Pofta buna!
Cuvinte cheie burrata, fistic, rosii cherry, rucola, salata de vara
Ati incercat aceasta reteta?Mentionati @lchf.ro sau hastagul #lchfromania!
Salvati reteta pe Pinterest!Urmariti @lchfro sau hashtag #lchf.ro!

2 Comments

5 from 1 vote

Write A Comment

Votati daca va place reteta noastra!