Celebra supa de pui thailandeza tom kha gai, cu lapte de cocos, chili, ghimbir si alte bunatati contine in reteta originala si zahar de palmier (sau orice alt tip de zahar daca adaptam), pentru un echilibru intre gustul dulce, gustul sarat si gustul acru dat de lime. Exista insa si variante fara zahar, la fel de gustoase, asa ca astazi va propun supa thailandeza in varianta LCHF.
Ingrediente (4 portii)
2 buc piept de pui (sau 2 pulpe dezosate)
300 ml apa
2 cutii de lapte de cocos (800 ml)
3 cepe salote
2 catei de usturoi
1 fir de lemongrass (iarba de lamaie)
1 chili rosu (ardei iute rosu)
6 frunze de kaffir lime
3 lg sos de peste
10 ciuperci
1 buc ghimbir de 6-8 cm (sau galangal daca gasiti)
2 lime
1 legatura coriandru proaspat
ulei de cocos pentru prajit
sare
Mod de preparare
Curatati cepele salote si usturoiul si taiati-le fin. Taiati chili in jumatate, scoateti semintele si tocati-l. Zdrobiti firele de lemongrass cu latul cutitului pentru a elibera aromele.
Curatati ghimbirul de coaja (cel mai usor scobiti coaja cu o lingurita) si taiati-l in rondele de jumatate de cm grosime. Spalati ciupercile, curatati-le si taiati-le sferturi.
Taiati pieptul de pui in fasii sau daca aveti pulpe in bucati mai mici.
Intr-o oala puneti ulei de cocos la incins. Adaugati ceapa, usturoiul, chili, firul de lemongrass zdrobit, ghimbirul si frunzele de kaffir lime. Lasati la prajit timp de 2 minute, amestecand din cand in cand pana ce ceapa s-a inmuiat.
Adaugati laptele de cocos, apa, sucul de la cele 2 lime, sosul de peste si adaugati sare, cam 1 lingurita jumatate. Dati in clocot dupa care lasati sa fiarba la foc mic timp de 5 minute. Adaugati bucatile de pui si ciupercile, dati in clocot din nou si apoi lasati sa bolboroseasca 10 minute.
Tocati marunt frunzele de coriandru proaspete si presarati peste supa chiar inainte de a servi.

























