Tzatziki-ul grecesc este unul dintre cele mai indragite si mai cunoscute sosuri, atat la noi cat si in bucataria internationala. Merge de minune cu carnea la gratar, fiind nelipsit de pe mesele gurmanzilor. Un iaurt grecesc de calitate si un ulei de masline bun sunt esentiale pentru un gust desavarsit. Este foarte popular in randul celor ce urmeaza LCHF, mergand cu orice tip de carne.
Ingrediente
200 gr iaurt grecesc (sa fie cat mai gras)
1 castravete
2-3 catei de usturoi
1 lg ulei de masline
1 lgt zeama de lamaie
marar
sare, piper
Mod de preparare
Curatati si dati castravetele prin razatoarea mare. Deoarece are foarte multa apa, storceti-l intr-un prosopel de bucatarie curat sau pur si simplu cu mana. Adaugati usturoiul pisat, iaurtul, mararul tocat. Adaugati uleiul, zeama de lamaie, sarea si pierul dupa gust si dati la frigider cam pentru o ora inainte de servire.

























