Tzatziki-ul grecesc este unul dintre cele mai indragite si mai cunoscute sosuri, atat la noi cat si in bucataria internationala. Merge de minune cu carnea la gratar, fiind nelipsit de pe mesele gurmanzilor. Un iaurt grecesc de calitate si un ulei de masline extra virgin bun sunt esentiale pentru un gust desavarsit. Este foarte popular in randul celor ce urmeaza LCHF, mergand cu orice tip de carne.
Tzatziki
Tzatziki-ul grecesc este unul dintre cele mai indragite si mai cunoscute sosuri, atat la noi cat si in bucataria internationala. Merge de minune cu carnea la gratar, fiind nelipsit de pe mesele gurmanzilor. Un iaurt grecesc de calitate si un ulei de masline bun sunt esentiale pentru un gust desavarsit. Este foarte popular in randul celor ce urmeaza LCHF, mergand cu orice tip de carne.
Ingrediente
- 200 gr iaurt grecesc sa fie cat mai gras
- 1 castravete
- 2-3 catei de usturoi
- 1 lingura ulei de masline
- 1 lingurita zeama de lamaie
- marar
- sare
- piper
Mod de preparare
- Curatati si dati castravetele prin razatoarea mare. Deoarece are foarte multa apa, pentru a o elimina si a evita sa aveti un tzatziki apos, storceti-l intr-un prosopel de bucatarie curat sau tifon ori pur si simplu cu mainile.
- Adaugati usturoiul pisat, iaurtul si mararul tocat.
- Adaugati uleiul, zeama de lamaie, sarea si pierul dupa gust, amestecati bine si dati la frigider, cam pentru o ora inainte de servire.
Notes
Nu este neaparat nevoie sa fie dat la frigider, insa daca este rece si facut cu ceva timp inainte de a fi servit, aromele vor fi mai intense, mai ales usturoiul!
Ati incercat aceasta reteta?Mentionati @lchf.ro sau hastagul #lchfromania!