Salata cu somon afumat la cald este unda dintre preferatele mele si revine in mod constant in alimentatia mea, de cel putin 3-4 ori pe luna. Este foarte usor de facut si rapida si se incadreaza in felurile de LCHF strict sau normal, deoarece contine foarte putini carbohidrati.
Aceasta salata este potrivita ca si aperitiv, cand aveti musafiri. Asezati totul pe un platou mare in mijlocul mesei si lasati prietenii sa se serveasca dupa cum doresc.
Pentru aceasta reteta nu aveti nevoie sa adaugati sare, somonul afumat este destul de sarat, de asemenea si sosul. Daca doriti, puteti taia o jumatate de ceapa rosie pestisori si ii puteti presara peste salata, ii va oferi o textura interesanta si va deveni mai crocanta.
Reteta pentru sosul cu icre rosii o gasiti aici.
Salata cu somon afumat la cald si sos rece cu icre rosii
Ingrediente
- 200-300 gr somon afumat la cald
- 1/2 ceapa rosie optional
- sos rece cu icre rosii
- frunze diverse de salata
Mod de preparare
- Asezati frunzele de salata pe un platou mare, pe un fund de lemn sau direct in farfurii.
- Puneti bucati de somon afumat deasupra si turnati sosul