Nu suntem noi romanii obisnuiti sa mancam la micul dejun omleta cu somon si creveti insa combinatia de oua si fructe de mare/somon este foarte intalnita in tarile scandinave, sau in bucataria mediteraneana. Acest tip de mancare poate suna pretentios, insa este foarte usor de facut, iar daca aveti salata de creveti facuta dinainte, nu dureaza decat cateva minute, iar micul dejun/pranzul este gata.
Reteta pentru salata de creveti cu maioneza o gasiti aici (click!).
Omleta cu somon afumat si salata de creveti
Acest tip de mancare poate suna pretentios, insa este foarte usor de facut, iar daca aveti salata de creveti facuta dinainte, nu dureaza decat cateva minute, iar micul dejun/pranzul este gata.
Ingrediente
- 2-3 oua
- 2 felii somon afumat
- 3 linguri salata de creveti cu maioneza skagen
- unt pentru prajit
- sare
- marar proaspat tocat optional
Mod de preparare
- Faceti o omleta simpla. Topiti untul intr-o tigaie, bateti ouale cu un varf de sare intr-un castron si rasturnati compozitia in tigaie. Coaceti omleta la foc mediu cateva minute, pana se rumeneste insa ramane cremoasa la mijloc. Nu este nevoie sa o intoarceti, puteti acoperi tigaia cu un capac, ea se va coace.
- Pe o farfurie asezati omleta, puneti deasupra feliile de somon si salata de creveti. Puteti presara deasupra putin marar proaspat tocat.
Notes
Aveti grija la cantitatea de sare, somonul afumat este sarat, iar cand se incalzeste aceasta de disipeaza, dand gust omletei.
Reteta pentru salata de creveti cu maioneza o gasiti aici (click!).
Ati incercat aceasta reteta?Mentionati @lchf.ro sau hastagul #lchfromania!