omleta cu salata skagen de creveti si maioneza si somon afumat

Nu suntem noi romanii obisnuiti sa mancam la micul dejun omleta cu somon si creveti insa combinatia de oua si fructe de mare/somon este foarte intalnita in tarile scandinave, sau in bucataria mediteraneana. Acest tip de mancare poate suna pretentios, insa este foarte usor de facut, iar daca aveti salata de creveti facuta dinainte, nu dureaza decat cateva minute, iar micul dejun/pranzul este gata.

Ingrediente (1 portie)
2-3 oua
unt pentru prajit
sare
2 felii somon afumat
3 lg salata de creveti cu maioneza (skagen)
marar proaspat tocat (optional)

Mod de preparare
Faceti o omleta simpla. Topiti untul intr-o tigaie, bateti ouale cu un varf de sare intr-un castron si rasturnati compozitia in tigaie. Coaceti omleta la foc mediu cateva minute, pana se rumeneste insa ramane cremoasa la mijloc. Nu este nevoie sa o intoarceti, puteti acoperi tigaia cu un capac, ea se va coace.
Aveti grija la cantitatea de sare, somonul afumat este sarat, iar cand se incalzeste aceasta de disipeaza, dand gust omletei.
Pe o farfurie asezati omleta, puneti deasupra feliile de somon si salata de creveti. Puteti presara deasupra putin marar proaspat tocat.
Reteta pentru salata de creveti cu maioneza o gasiti aici (click!).

Info | Votati daca va place!
recipe image
Reteta
Omleta cu somon afumat si salata de creveti
Data publicarii
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
Voturi
51star1star1star1star1star Based on 5 Review(s)

Lasa un comentariu