Salata de creveti cu maioneza, denumita skagen in Scandinavia este o salata foarte usor de facut iar prepararea nu necesita mult timp. Trebuie insa lasata la frigider cel putin 3 ore sau chiar peste noapte. Va fi mult mai buna a doua zi, cand toate aromele s-au intrepatruns.
Ingrediente
160 gr creveti curatati
1 dl maioneza
1 dl smantana
1 ceapa rosie mica
2 lgt icre rosii
1 lgt suc de lamaie
marar tocat proaspat
sare, piper
Mod de preparare
Tocati ceapa fin. Taiati marunt jumatate din cantitatea de creveti, ceilalti lasati-i intregi. Amestecati toate ingredientele, sarati si piperati dupa gust insa aveti grija ca icrele rosii sunt destul de sarate, iar crevetii, daca i-ati cumparat la borcan in apa cu sare sunt de asemenea sarati.
1 Comment
Salut
Cred ca e cea mai buna / completa varianta din cele pe care le-am gasit – chiar si postari din Suedia.
Recomand maioneza light – varianta personala: galbenus ou fiert cleios + tare; mustar; ulei de masline, dar nu mult, cat sa lege un pic; iaurt cremos 10%; lamaie
Icrele, care raman nesparte, vor aduce o savoare aparte.
Toate bune!