Ciocolata neagra cu cel putin 70% cacao este unul dintre ingredientele de baza ale deserturilor LCHF deoarece este mult mai lowcarb decat foarte multe alte ingrediente folosite in bucataria traditionala. Alegeti o ciocolata de calitate si evitati variantele cu lapte deoarece contin mult zahar. Ca de obicei, cititi eticheta!
Ingrediente
100 gr ciocolata neagra
2 galbenusuri
50 ml espresso
250 ml smantana lichida (de frisca)
Mod de preparare
Topiti ciocolata la bain marie si lasati-o sa se raceasca putin. Incorporati galbenusurile, cate unul pe rand. Aveti grija ca ciocolata topita sa nu fie prea fierbinte, in caz contrar obtineti omleta cu ciocolata! Amestecati pana se omogenizeaza. Adaugati espresso si amestecati bine. Bateti frisca insa nu prea tare si adaugati-o la amestecul de ciocolata, cate putin, pana incorporati totul. Nu bateti prea tare sa nu devina grunjoasa. Turnati in pahare si lasati la rece in frigider pana se intareste. Puteti servi mousse-ul cu frisca si fructe de padure, frunze de menta etc.