Tapenada este o pasta de masline parfumata si condimentata de origine provencala (Franta) ce poate fi folosita cu succes in alimentatia LCHF. Merge de minune cu paine crocanta LCHF, pe Finn Crisp, cu peste sau pui, ca si sos amestecata cu smantana sau iaurt grecesc. Se poate face din masline negre sau masline verzi.
Bine de stiut
- recomandam sa folositi masline Kalamata, ni se par cele mai potrivite, sunt carnoase si mai bune la gust
- se pastreaza la frigider intr-un borcan cu capac etans
Tapenada de masline negre
Tapenada este o pasta de masline parfumata si condimentata de origine provencala (Franta) ce poate fi folosita cu succes in alimentatia LCHF. Merge de minune cu paine crocanta LCHF, pe Finn Crisp, cu peste sau pui, ca si sos amestecata cu smantana sau iaurt grecesc. Se poate face din masline negre sau masline verzi.
Ustensile
- robot de bucatarie
Ingrediente
- 200 gr masline negre fara samburi
- 1 lingura capere
- 4 linguri ulei de masline extra virgin
- 1 catel usturoi pisat
- 4 fileuri de ansoa
- 1 lingurita suc de lamaie
- piper proaspat macinat
Mod de preparare
- Puneti toate ingredientele intr-un robot de bucatarie si mixati-le. Aveti grija sa lasati bucatele de masline intregi, nu amestecati totul pana devine o pasta.
Notes
Recomandam masline Kalamata, ni se par cele mai potrivite, sunt carnoase si mai bune la gust.
Se pastreaza la frigider intr-un borcan cu capac etans.
Ati incercat aceasta reteta?Mentionati @lchf.ro sau hastagul #lchfromania!