Foarte multe dintre mancarurile traditionale romanesti pot fi adaptate la alimentatia LCHF. Scoateti painea si pesmetul din compozitia pentru parjoale si aveti un astfel de exemplu. Nu va fie frica ca nu se vor lega, de asta are grija oul.
Ingrediente
500 gr carne tocata
1 ceapa
3 catei de usturoi
o legatura de patrunjel
o legatura de marar
sare, piper
ulei sau unt pentru prajit
1 ou
Mod de preparare
Taiati ceapa marunt si presati usturoiul. Caliti-le impreuna in ulei. Tocati marunt mararul si patrunjelul. Intr-un castron amestecati carnea, ceapa, usturoiul, oul si verdeturile. Adaugati sare si piper dupa gust. Formati parjoalele cu mainile umede, apa ajuta sa nu vi se lipeasca amestecul de palme. Incingeti uleiul/untul intr-o tigaie si prajiti parjoalele la foc mic pana sunt gata. In functie de cat de groase sunt, de tigaia folosita etc poate dura intre 5-10 minute pe fiecare parte.
Merg de minune cu piure de conopida si cu muraturi sau cu o salata simpla!

























