Pateul de casa din ficatei de pui este un preparat foarte potrivit alimentatiei LCHF, atata timp cat nu este consumat cu paine. Se poate servi ca atare sau spre exemplu cu castraveciori murati, in oua umplute, cu maioneza, ca ingredient pe platourile de branzeturi sau de apertive, pe felii de castravete sau ardei gras.
Nu cumparati pateul industrial din comert deoarece pe langa faptul ca acesta contine o cantitate mica de ficatei de pui mai este bombardat cu o multitudine de coloranti, potentiatori de aroma (glutamat), conservanti, pana si zahar (de obicei sub forma de dextroza).
Bine de stiut
- In cazul in care consistenta este prea dura se pot adauga 1-2 linguri de smantana
- Pateul poate fi servit de asemenea si pe paine crocanta LCHF, reteta o gasiti facand click aici.
- Puteti sa-l pastrati la frigider, timp de 4 zile, in borcanase ermetice cu capac

Pate din ficat de pui
Pateul de casa din ficatei de pui este un preparat foarte potrivit alimentatiei LCHF, atata timp cat nu este consumat cu paine. Se poate servi ca atare sau spre exemplu cu castraveciori murati, in oua umplute, cu maioneza, ca ingredient pe platourile de branzeturi sau de apertive, pe felii de castravete sau ardei gras.
Ingrediente
- 400-450 gr ficatei de pui proaspeti
- 2 cepe potrivite
- 100 gr unt
- 3 galbenusuri de oua fierte
- 1 lingurita mustar de Dijon optional
- 1 praf nucsoara optional
- sare
- piper negru proaspat macinat
Mod de preparare
- Intr-o oala puneti 50 grame de unt la topit.
- Adaugati cepele, tocate fin si putina sare, ca se se inmoaie.
- Spalati si curatati ficateii avand grija sa indepartati eventualele urme de fiere, apoi adaugati-i in oala cu ceapa. Lasati la foc mic, acoperit, pana ce ficateii sunt complet patrunsi, circa 20-25 de minute.
- Cand ficateii sunt gata, lasati-i sa se racoreasca 5 minute dupa care tot amestecul de ficatei cu ceapa si unt se paseaza cu blenderul sau intr-un robot de bucatarie.
- Adaugati galbenusurile fierte, restul de 50 de grame de unt (la temeratura camerei) si mustarul.
- Cand pateul s-a omogenizat si a capatat o consistenta cremoasa si fina potriviti de sare si piper si eventual adaugati nucsoara.
Ati incercat aceasta reteta?Mentionati @lchf.ro sau hastagul #lchfromania!