pate din ficat sau ficatei de pui

Pateul de casa din ficatei de pui este un preparat foarte potrivit alimentatiei LCHF, atata timp cat nu este consumat cu paine. Se poate servi ca atare sau spre exemplu cu castraveciori murati, in oua umplute, cu maioneza, ca ingredient pe platourile de branzeturi sau de apertive, pe felii de castravete sau ardei gras.

Nu cumparati pateul industrial din comert deoarece pe langa faptul ca acesta contine o cantitate mica de ficatei de pui mai este bombardat cu o multitudine de coloranti, potentiatori de aroma (glutamat), conservanti, pana si zahar (de obicei sub forma de dextroza).

Ingrediente
400-450 gr ficatei proaspeti
2 cepe potrivite
100 gr de unt
3 galbenusuri de oua fierte
sare, piper
1 lgt mustar de Dijon (optional)
1 praf de nucsoara (optional)

Mod de preparare
Intr-o oala se pun 50 gr de unt la topit. Se adauga cepele, tocate fin si putina sare, ca se se inmoaie.
Se spala si se curata ficateii avand grija sa se indeparteze eventualele urme de fiere, apoi se adauga in oala cu ceapa. Se lasa la foc mic, acoperit, pana ce ficateii sunt complet patrunsi, circa 20-25 de minute.
Cand ficateii sunt gata, se lasa la racorit 5 minute dupa care tot amestecul de ficatei cu ceapa si unt se paseaza cu blenderul sau intr-un robot de bucatarie. Se adauga galbenusurile fierte, restul de 50 de grame de unt (la temeratura camerei) si mustarul.
Cand pateul s-a omogenizat si a capatat o consistenta cremoasa si fina se potriveste de sare si piper si eventual se adauga nucsoara.
In cazul in care consistenta este prea dura se pot adauga 1-2 linguri de smantana.
Pateul poate fi servit de asemenea si pe paine crocanta LCHF, reteta o gasiti facand click aici.

Puteti sa-l pastrati la frigider, timp de 4 zile, in borcanase ermetice cu capac.

Info | Votati daca va place!
recipe image
Reteta
Pate din ficat de pui
Data publicarii
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
Voturi
3.51star1star1star1stargray Based on 14 Review(s)

Lasa un comentariu