Este una dintre cele mai cunoscute si mai indragite salate, fiind una dintre preferatele restaurantelor. Din acest motiv este o alegere foarte buna daca urmati o alimentatie LCHF si mergeti sa serviti, spre exemplu, pranzul in oras, iar in meniu nu gasiti alte variante low carb. Alegeti o branza feta de buna calitate, ea este cea care da savoarea salatei. Nu va zgarciti cu uleiul de masline, el este principala sursa de grasimi.
Ingrediente
150 gr branza feta
frunze de salata verde/aisberg
1 rosie
1/2 castravete
1 ardei gras
1/2 ceapa rosie
10 masline negre
1 lgt oregano uscat
ulei de masline
1 lgt zeama de lamaie
sare, piper
Mod de preparare
Spalati si curatati legumele. Taiati rosiile, ardeiul si castravetele. Ceapa rosie taiati-o pestisori. Feta taiati-o cubulete sau sfaramati-o pur si simplu. Amestecati toate ingredientele intr-un castron, presarati ulei de masline din abundenta, zeama de lamaie, sarati (aveti grija, feta este destul de sarata) si piperati dupa gust. Presarati deasupra oregano.

























