Acesta este unul dintre cele mai usoare si rapide feluri LCHF cu somon, foarte gustos si sanatos. Eu personal il fac cam o data pe saptamana, sau in lipsa de inspiratie. Mazarea este mai potrivita celor care nu restrictioneaza carbohidratii foarte mult, insa daca tineti LCHF strict o puteti inlocui cu broccoli, conopida sau alta leguma de acest gen.
Ingrediente
2 fileuri de somon, 150 gr fiecare
300 gr mazare congelata
unt pentru prajit
ierburi uscate (cimbru, marar, patrunjel, busuioc etc)
sare si piper proaspat macinat
1 lg zeama de lamaie
Mod de preparare
Preincalziti cuptorul la 200 grade Celsius.
Puneti fileurile de somon intr-o folie de aluminiu, sarati, piperati si adaugati zeama de lamaie peste. Presarati ierburile uscate. Inchideti folia de aluminiu facand un pachetel. Puneti-l in cuptor pentru 15 minute. Daca somonul era congelat lasati-l 20-25 minute.
Intr-o tigaie topiti untul. Adaugati apoi mazarea si sarati. Prajiti-le la foc mediu pentru aproximativ 5 minute, amestecand din cand in cand.
Merge de minune cu sos hollandaise (reteta o gasiti aici) sau cu un sos pe baza de smantana si maioneza, la care puteti adauga ceva marar tocat.


















