Astazi va prezentam cea mai rapida paine LCHF din faina de migdale, buna, moale si pufoasa, facuta in cuptorul cu microunde in 2 minute! Este grozava pentru sandvisuri keto la micul dejun ori ca gustare, poate fi folosita pe post de chifla pentru hamburgeri ori chifle pentru oua Benedict sau Florentine.
Painea pentru alimentatia low carb facuta in cuptorul cu microunde a devenit foarte populara in ultimii ani. Exista o multitudine de retete de paine la microunde, insa noi va propunem o varianta fara produse lactate, ce va fi apreciata mult de acei oameni care au probleme cu inflamatia in corp si doresc sa mentina un nivel scazut al acesteia.
Painea rapida low carb facuta la cuptorul cu microunde se poate consuma ca atare, insa noi recomandam sa o prajiti inainte. Astfel va dobandi o crusta usor crocanta, insa isi va pastra pufosenia la interior!
Tips
- Puteti adauga jumatate de lingurita de mac sau seminte de susan in compozitie pentru a varia gustul
- Ingredientele din reteta ajung pentru o persoana ori o portie, adica o singura painica. Daca vreti sa dublati reteta, folositi un alt bol/ramekin ori folositi-l pe acelasi de doua ori.
- Painea keto facuta la microunde se poate pastra la frigider 2 zile, insa nu trebuie prajita in prealabil.
Paine keto la microunde in 2 minute
Ingrediente
- 1 ou
- 25 gr faina de migdale
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingura ulei de cocos
- 1 praf sare
Mod de preparare
- Amestecati toate ingredientele si turnati compozitia intr-un vas mic tip ramekin sau intr-un bol termorezistent.
- Coaceti painea pentru 2 minute in cuptorul cu microunde, setat la 900 W.
- Cand este gata scoateti bolul din microunde si rasturnati painea pe un gratar. Dupa ce s-a racit o puteti taia rondele.
- Prajiti rondelele in tigaie la foc mediu, fara a mai adauga ulei ori alta sursa de grasimi.