Tabbouleh sau tabouli este o salata proaspata, de provenienta orientala, al carui principal ingredient este patrunjelul. Este revigoranta, usoara si plina de ingrediente sanatoase. In forma originala se foloseste bulgur iar in unele retete chiar si couscous, insa nici una nici alta nu sunt potrivite unei alimentatii sarace in carbohidrati, fie ea LCHF ori keto. Noi am inlocuit bulgurul cu conopida, iar spre marea noastra mirare a iesit delicios!
Folositi doar ingrediente de cea mai buna calitate, de preferinta organice/bio si veti fi placut surprinsi de cat de parfumata si gustoasa poate sa fie.
Tabbouleh se poate servi ca garnitura la orice preparat din carne de pui, la miel, la peste sau la halloumi si indrageste cel mai mult proteinele, daca acestea sunt facute la gratar.
Bine de stiut
- Tabbouleh se serveste de obicei rece sau la temperatura camerei
- In reteta noastra folosim conopida cruda deoarece are un gust usor diferit insa ofera si o alta consistenta salatei, fiind mai crocanta. Daca doriti, puteti insa fierbe conopida inainte sa o mixati la blender.
- Firele de ceapa verde pot fi inlocuite cu o ceapa rosie. Sau folositi din amandoua!
- Pentru un gust mai puternic de patrunjel puteti folosi 2-3 legaturi, in loc de o legatura, dupa cum am scris in reteta.
- Se poate pastra 2-3 zile la frigider.
- Daca nu aveti robot de bucutarie ori blender puteti sa dati buchetelele de conopida prin razatoare.
Tabbouleh LCHF cu conopida
Ustensile
- robot de bucatarie/blender sau razatoare
Ingrediente
- 1 conopida mica sau 1/2 conopida mare
- 1 castravete potrivit
- 2 rosii potrivite
- 3 fire ceapa verde
- 1 legatura patrunjel sau 2-3 pentru un gust mai pregnant
- 1/2 lamaie coaja si zeama
- 3-4 fire menta
- 1 catel usturoi
- 100 ml ulei de masline
- sare
- piper negru proaspat macinat
Mod de preparare
- Spalati conopida si uscati-o bine. Taiati tulpina si buchetelele. Puneti buchetelele intr-un robot de bucatarie/blender si pulsati pana ce obtineti o textura ca a bulgurului sau orezului.
- Taiati marunt castravetele, rosiile si firele de ceapa verde. Pisati catelul de usturoi. Tocati marunt manunchiurile de patrunjel si menta.
- Intr-un castron incapator puneti "orezul" de conopida. Adaugati castravetele, rosiile, ceapa, usturoiul, patrunjelul si menta.
- Adaugati coaja de lamaie rasa si sucul de la jumatatea de lamaie. Turnati uleiul de masline, adaugati sare si piper proaspat macinat. Amestecati si sa aveti pofta!