drob de miel pentru masa de Paste cu oua fierte si verdeata

Drobul de miel este unul dintre cele mai populare feluri de mancare traditionala, nelipsita de pe mesele de Paste ale romanilor. Din fericire pentru noi, cei care urmam o alimentatie LCHF, drobul romanesc de Paste este un aliment perfect, bineinteles mancat fara paine.

Organele animalelor (ficatul, rinichii, pipotele, inima etc.) sunt alimentele cu cea mai mare densitate nutritiva. Ficatul, spre exemplu, contine cantitati mari de fier, vitamina B12, forma activa a vitaminei A (retinol), vitamina B9 (folat), zinc, seleniu, colina etc.

Incercati, pe cat posibil sa cumparati carne si organe bio, ce provin intotdeauna de la animale hranite cu iarba si nu cu cereale (furaje si cereale procesate, printre altele). Avantajele unei alimentatii proaspete, naturale, sunt fara discutie superioare si in cazul animalelor, nu numai al omului, iar calitatea produsului final va fi in mod clar influentata de aceasta.

Exista o mare varietate de droburi, depinde din ce regiune a tarii esti sau ce tip de carne folosesti. Reteta de mai jos este una traditionala, a drobului din organe de miel cu verdeturi, usturoi verde si oua fierte, mai putin prapure.

In reteta noastra nu am folosit prapure de miel, insa daca doriti sa folositi acesta trebuie spalat cu atentie sa nu se rupa si pastrat intr-un castron cu apa pentru a nu se usca cat timp va ocupati de restul ingredientelor. Daca folositi prapurele in loc de hartie de copt, ungeti inainte tava bine cu unt si apoi asezati prapurele, avand grija sa se rasfranga peste margini, pentru a-l putea impacheta apoi deasupra. Daca aveti un prapure mai mic, folositi hartie de copt ca in reteta noastra si doar acoperiti cu prapurele inainte de a da drobul la cuptor.

drob de miel de Paste cu oua fierte si verdeata

Drob de miel

Drobul de miel este una dintre cele mai populare feluri de mancare traditionala, nelipsita de pe mesele de Paste ale romanilor. Din fericire pentru noi, cei care urmam o alimentatie LCHF, drobul romanesc de Paste este un aliment perfect!
Votati daca va place!
Timp preparare 40 mins
timp gatire 50 mins
Timp total 1 hr 30 mins
Categorie Aperitiv, Fel principal
Bucatarie Romaneasca
Portii 10

Ingrediente
  

  • 600 gr organe de miel/carne de miel tocata
  • 1 ceapa alba
  • 6 oua fierte
  • 2 oua crude
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 2-3 fire de usturoi verde
  • 1 legatura patrunjel proaspat
  • 1 legatura marar proaspat
  • 50 gr unt
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prajit ceapa

Mod de preparare
 

  • Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius.
  • Organele curatate foarte bine (de cheaguri de sange, pielite si cartilagii) si spalate in cateva ape reci (ficat, plamani, inima, rinichi) se taie in bucati si se pun la fiert in apa cu sare, amestecand din cand in cand. Cand sunt gata fierte se lasa la racit si se dau prin masina de tocat carne sau se zdrobesc in robotul de bucatarie. Daca nu aveti nici de una nici de alta le puteti taia marunt cu cutitul.
  • Adaugati ouale crude, mararul si patrunjelul tocate marunt si ceapa verde si usturoiul verde taiate fin.
  • Tocati marunt ceapa alba si se caliti-o in putin ulei. Adaugati-o la compozitie.
  • Tocati marunt 2 dintre cele 6 oua fierte si adaugati-le si pe ele la amestec.
  • Se potriveste de sare si piper.
  • Intr-o tava de cozonac tapetata cu hartie de copt turnati jumatate din compozitie. Deasupra asezati cele 4 oua fierte ramase, in sir, si peste ele turnati restul compozitiei. Presati si nivelati bine cu o lingura amestecul in tava astfel incat sa fie relativ compact.
  • Deasupra adaugati bucatele de unt, pentru un aport mai bun de grasimi, deoarece organele de miel de obicei nu sunt grase.
  • Dati tava la copt la cuptor pentru aproximativ 50 de minute. Cand este gata scoateti tava si lasati-o la racit.

Notes

Drobul se poate pune in frigider, cu tot cu forma si se poate scoate din forma chiar inainte de a-l servi. Nu incercati sa scoateti drobul din forma cand este fierbinte deoarece se va rupe.
Se serveste rece, cu mustar.
Cuvinte cheie ceapa verde, drob, ficat, organe
Ati incercat aceasta reteta?Mentionati @lchf.ro sau hastagul #lchfromania!
Salvati reteta pe Pinterest!Urmariti @lchfro sau hashtag #lchf.ro!

Doriti alte retete din carne de miel pentru masa de Paste? Le gasiti aici!

Cum arata masa de Paste si ce feluri de mancare consuma o persoana ce mananca LCHF/keto? Cititi articolul acesta: Ce mancam de Paste daca urmam LCHF?

Comments are closed.