salata de ardei copti cu usturoi si vinegreta pe o farfurie pe un fund de lemn

“Salata nobila, una dintre cele mai fine salate romanesti”, dupa cum a denumit-o Radu Anton Roman, salata de ardei copti este totodata si una dintre cele mai indragite de romani. Nu numai ca se intalneste pe meniurile majoritatii restaurantelor de la noi, ci este si foarte potrivita alimentatiei LCHF.

Varianta pe care o propun eu inlocuieste uleiul de floarea soarelui, folosit la noi in mod “traditional” sau pur si siplu din obisnuinta, cu uleiul de masline.

Ingrediente

  • 6-7 ardei capia
  • 2 catei de usturoi pisati
  • 150 ml ulei de masline
  • 50 ml otet de mere
  • sare
  • piper negru proaspat macinat

Mod de preparare

  1. Se coc ardeii pe gratar sau pe plita pe toate partile, pana se innegreste pielita. Se pun ardeii intr-un vas unii peste altii, se presara cu putina sare si se acopera cu folie de aluminiu sau cu un capac si se lasa astfel 15 minute
  2. Se curata ardeii de pielita si de seminte cu grija, se rup fasii potrivite si se pun intr-un castron. Pastrati zeama lasata de ardeii copti in oala initiala pentru dressing.
  3. Se face un sos vinegreta din 150 ml ulei de masline si 50 ml otet de mere. Se adauga sare, piper proaspat macinat, 2 catei de usturoi pisati si 1-2 linguri de apa (sau suc de ardei copt lasat atunci cand se curata).
  4. Se toarna vinegreta peste ardei si se amesteca. Salata de ardei copti se poate servi de indata, insa daca se va lasa la frigider 2-3 ore va fi mult mai delicioasa.
  5. Dupa ce se scoate din frigider se gusta si se drege dupa gust cu sare, otet sau usturoi.

Bine de stiut:

Salata de ardei copti merge de minune servita cu salata de vinete sau ca si garnitura la fripturi, mai ales cele de porc.

Info | Votati daca va place!
recipe image
Reteta
Salata de ardei copti cu usturoi
Data publicarii
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
Voturi
3.51star1star1star1stargray Based on 4 Review(s)

Comments are closed.