Sparanghelul la gratar este una dintre cele mai potrivite garnituri in alimentatia LCHF, ca sa nu mai vorbim de cat de gustos este. Aroma specifica afumata merge de minune cu gustul usor dulceag al sparanghelului.

Cu un continut foarte scazut de carbohidrati, sparanghelul proaspat este o leguma minunata, in sezon primavara, de aceea ar fi pacat sa nu fie consumata cat de des se poate.

Ingrediente (4 portii)

  • 1 legatura de sparanghel proaspat (250 gr)
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1/2 de lamaie
  • 50 gr parmezan
  • sare
  • piper negru proaspat macinat

Mod de preparare

  1. Sparanghelul se spala cu grija. Se rup cu mana tijele lemnoase, si se usuca bine cu servetele de hartie.
  2. Se amesteca sparanghelul cu uleiul de masline, astfel incat sa fie unse firele pe toate partile.
  3. Se incinge tigaia grill, daca se face pe aragaz. Daca se foloseste gratarul traditional, se pregatesc carbunii.
  4. Firele de sparanghel se prajesc rapid, nu mai mult de 1-2 minute pe fiecare parte, Vrem sa fie in continuare crocante si sa aibe textura aceea specifica legumelor la gratar. Se scot pe o farfurie.
  5. Cu un cutit se taie feliute subtiri de parmezan si se presara peste sparanghel. Lamaia se stoarce generos peste sparanghel. Se pot stropi cu putin ulei de masline, pentru un plus de gust. Se adauga sare si piper proaspat macinat.
grilled asparagus with parmesan, oliv oil and lemon on a green plate on a rustic table

Bine de stiut:

Cateodata, tulpina sparanghelului poate fi mai groasa. In acest caz se poate decoji cu un cutit de curatat coaja legumelor.

Parmezanul poate fi inlocuit cu orice alt tip de branza asemanator, tare, cu structura granulara, spre exemplu pecorino sau Grana Padano.

Alte retete cu sparanghel: supa de sparanghel, sparanghel gratinat cu branza chevre, muschi de vita cu sparanghel la tigaie.

Info | Votati daca va place!
recipe image
Reteta
Sparanghel la gratar cu lamaie si parmezan
Data publicarii
Timp preparare
Timp gatire
Timp total
Voturi
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Comments are closed.