Salata cu mozzarella este o salata foarte proaspata, de vara, care poate fi servita ca atare sau poate acompania un alt fel principal. Merge cu orice fel de carne de pui.
Daca urmati LCHF strict puteti renunta la otetul balsamic
Salata cu mozzarella si rosii uscate la soare
Salata cu mozzarella este o salata foarte proaspata, de vara, care poate fi servita ca atare sau poate acompania un alt fel principal. Merge cu orice fel de carne de pui.
Ustensile
- blender/robot de bucatarie
Ingrediente
- 250 gr mozzarella
- frunze de salata salata de camp, ruccola, radicchio, verde etc
- 140 gr rosii uscate conservate in ulei de masline
- 1 catel de usturoi
- 1 mana busuioc proaspat
- 100 ml ulei de masline alternativ cel de la rosii
- 1 lingura otet balsamic
- 1/2 lingura capere
- 15 gr masline negre fara samburi
- sare
- piper
Mod de preparare
- Intr-un blender sau robot de bucatarie puneti rosiile uscate, busuiocul, maslinele, caperele, otetul balsamic si usturoiul si mixati. Puteti folosi si un mixer vertical.
- Adugati uleiul in fir, ca la maioneza. Cand sosul este gata piperati si adaugati sare daca este cazul.
- Pe un platou presarati salata, asezati feliile de mozzarella taiate si turnati sosul deasupra.
- Daca urmati LCHF strict puteti renunta la otetul balsamic.
Ati incercat aceasta reteta?Mentionati @lchf.ro sau hastagul #lchfromania!