Salata cu mozzarella este o salata foarte proaspata, de vara, care poate fi servita ca atare sau poate acompania un alt fel principal. Merge cu orice fel de carne de pui.
Ingrediente
250 gr mozzarella
frunze de salata (mache, ruccola, radicchio, verde etc)
140gr rosii uscate, conservate in ulei de masline
1 catel de usturoi
o mana de busuioc proaspat
sare, piper
1 dl ulei de masline (alternativ cel de la rosii)
1 lg otet balsamic
1/2 lg capere
1 lg masline negre fara samburi
Mod de preparare
Intr-un blender sau robot de bucatarie puneti rosiile uscate, busuiocul, maslinele, caperele, otetul balsamic si usturoiul si mixati. Puteti folosi si un mixer vertical. Adugati uleiul in fir, ca la maioneza. Cand sosul este gata piperati si adaugati sare daca este cazul.
Pe un platou presarati salata, asezati feliile de mozzarella taiate si turnati sosul deasupra.
Daca urmati LCHF strict puteti renunta la otetul balsamic.

























