
Ce sunt chaffles?
Chaffles sunt vafe sau gaufre facute din mozzarella, oua si faina de migdale, la care se pot adauga alte ingrediente. Au devenit foarte populare in ultimii ani in comunitatea celor care urmeaza o alimentatie low carb si keto insa au fost foarte bine primite si de catre cei care nu urmeaza LCHF in mod special, datorita faptului ca sunt atat de gustoase, pot fi variate la infinit si sunt foarte usor si rapid de facut!
Vafele LCHF pot fi dulci, servite ca desert ori sarate, caz in care pot tine locul unei mese principale, in functie de ce alte ingrediente se adauga compozitiei de baza.




Denumirea de Chaffles provine din alaturarea cuvintelor cheese (branza) + waffle = chaffle.
Bine de stiut
- In reteta noastra am folosit un mini aparat de facut vafe cu diametrul interior de circa 10 cm, cu suprafata interioara non-aderenta.
- Se poate folosi si un aparat de vafe obisnuit, tineti insa cont de faptul ca timpul de gatire poate fi mai lung pentru a obtine aceeasi consistenta ca la aparatele mini.
- Chaffles se pot congela. Triplati reteta si faceti mai multe vafe, consumati cate doriti si restul puneti-le la congelator, pentru zile in care ori nu aveti timp de gatit or va lipseste inspiratia!
Sfaturi!
- Faceti 2 chaffles si folositi-le pe post de sandvis!
- Vafele din reteta noastra de baza pentru chaffles au un gust neutral si pot constitui punctul de plecare pentru multe alte retete, atat dulci cat si sarate: vafe cu oua prajite si bacon, cu usturoi, cu parmezan, cu ierburi aromate, cu frisca si fructe de padure proaspete, cu scortisoara si ciocolata neagra etc.

Chaffles – vafe LCHF/keto reteta de baza
Vafele din reteta noastra de baza pentru chaffles keto au un gust neutral si pot constitui punctul de plecare pentru multe alte retete, atat dulci cat si sarate.
Ustensile
- aparat de facut vafe/gofre
Ingrediente
- 2 oua
- 120 gr mozzarella rasa
- 60 gr faina de migdale
- 1/2 lingurita praf de copt
Mod de preparare
- Incingeti aparatul de facut vafe conform instructiunilor.
- Bateti ouale si adaugati restul ingredientelor, amestecand bine.
- Impartiti compozitia in 4, pentru 4 vafe. Adaugati amestecul in aparat si coaceti cate o vafa pe rand, pana sunt rumenite, in jur de 4 minute.
- Cand o vafa este gata, scoateti-o pe un gratar de racire pentru prajituri si lasati-o la racorit, in acest fel vor deveni crocante si nu vor avea textura gumoasa.
Notes
Ati incercat aceasta reteta?Mentionati @lchf.ro sau hastagul #lchfromania!