salata Cobb in straturi pe fund de lemn cu sos ranch

Salata Cobb este o salata tipic americana servita cu dressing. Numele ei provine de la un proprietar de restaurant pe nume Cobb care a inventat salata intr-o seara, din resturile pe care le avea in frigider.

In varianta clasica ea contine piept de pui, bacon, branza Roquefort, rosii, oua fierte, avocado si frunze de salata, toate aceste ingrediente fiind potrivite cu alimentatia LCHF.

salata Cobb in straturi pe fund de lemn cu sos ranch

Bine de stiut

  • Daca vreti sa pregatiti in avans, puteti praji baconul si face dressingul cu o zi inainte de a servi salata. Ouale sunt deja fierte, la fel si pieptul de pui.
  • Branza Roquefort poate fi inlocuita cu orice tip de branza albastra/cu mucegai sfaramicioasa
  • Dressingul se face cu maioneza. Puteti cumpara de la magazin o maioneza de calitate (neaparat fara zahar) sau puteti face acasa, reteta o gasiti aici!
  • Pieptul de pui poate fi inlocuit cu succes cu piept de curcan.
  • Daca aveti resturi de la o friptura de pui sau pui la cuptor facut cu cateva zile inainte, folositi-le la salata Cobb!
  • Alegeti un bacon de calitate, ecologic, fara zahar adaugat.
salata Cobb in straturi pe fund de lemn cu sos ranch

Salata Cobb clasica

Salata Cobb cu dressing este o salata tipic americana. Varianta clasica contine piept de pui, bacon, branza Roquefort, rosii, oua fierte, avocado si frunze de salata, ingrediente potrivite dietei LCHF.
5 from 1 vote
Timp preparare 20 mins
Timp total 20 mins
Categorie Fel principal, Salata
Bucatarie Americana
Portii 4

Ingrediente
  

Salata

  • 300 gr piept de pui fiert
  • 140 gr bacon felii
  • 1 capatana salata verde sau romana
  • 3 oua fierte
  • 2 avocado
  • 200 gr rosii cherry
  • 100 gr branza Roquefort
  • 1 legatura cepsoara

Dressing

  • 100 gr maioneza
  • 100 gr smantana
  • 1 lgt mustar
  • 1 lgt pudra de usturoi
  • 1 lgt pudra de ceapa/ceapa granulata
  • 1 lgt patrunjel uscat
  • sare
  • piper

Mod de preparare
 

Salata

  • Taiati baconul bucatele si prajiti-l intr-o tigaie pana ce devine crocant. Lasati-l la scurs pe un servetel de hartie.
  • Taiati sau rupeti salata in bucati. Taiati ouale fierte in sferturi, avocado in cuburi si rosiile in jumatati. Faramitati branza si tocati cepsoara marunt.
  • Taiati pieptul de pui in cuburi sau bucati potrivite.
  • Puneti frunzele de salata pe un platou mare sau pe un fund de lemn, adaugati bucatile de piept de pui si restul ingredientelor, presarati cepsoara.
  • Serviti cu dressingul alaturi.

Dressing

  • Amestecati toate ingredientele pentru dressing, sarati si piperati dupa gust
  • Presarati cepsoara tocata deasupra.
Cuvinte cheie avocado, bacon, oua fierte, piept de pui, roquefort, rosii, salata
Ati incercat aceasta reteta?Mentionati @lchf.ro sau hastagul #lchfromania!
Salvati reteta pe Pinterest!Urmariti @lchfro sau hashtag #lchf.ro!

Lasa un comentariu